ANBI, Feiten & Cijfers

Stichting Docfest heeft een ANBI-status.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Belastingdienst: Informatie over de ANBI

Gegevens

Stichting Docfest
Batterijstraat 48
6211 SJ Maastricht

BTW-nummer
NL855387105B01

KVK nummer
63757001

Stichting Docfest is per 1 juni 2019 in liquidatie. De stichting is opgericht op 16-7-2015. Het hoofddoel is het promoten van films en documentaires door het ontwikkelen en creëren van film en documentaires en het organiseren en realiseren van evenementen die hieraan gerelateerd zijn.

Het bestuur heeft een beleidsvormende en toezichthoudende rol en leden ontvangen geen financiële vergoeding voor hun bestuursactiviteiten. De dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd door een zakelijk leider en een artistiek leider die door het bestuur worden aangesteld. Het bestuur stelt ook de arbeidsvoorwaarden vast. Voor de ondersteuning in marketing, productie, vrijwilligerscoördinatie etc. worden freelancers op projectbasis ingehuurd. Daarnaast maken zo’n 70 vrijwilligers het festival jaarlijks mede mogelijk.

Docfest is een initiatief van Ron van der Bolt & Richard Dols.