During Docfest ’18:
DocKids

Op zondag 30 september kun je vanaf 11:30 naar het ‘DocKids op zondagochtend’ filmprogramma met de films De wereld van Kim & Bob, Raffaelo in het wild en Hallo Salaam in aanwezigheid van de regisseurs en de hoofdrolspelers uit de films. Tevens is er de prijsuitreiking van het Storytellers schoolproject waarin de winnaars bekend worden gemaakt die met hun hele klas naar een film in Lumière Cinema mogen. In de middag is er de CineKid workshop o.l.v. Mirjam Marks.

DocKids filmprogramma
zo 30 sept 2018 | 11.30 | Lumière zaal 2
Koop je ticket online.

Workshop: een zelfportret in filmvorm
Deelnemers aan deze workshop krijgen (in duo’s) een iPad en een aantal vragen. De antwoorden op de vragen worden in video-vorm gegeven. Deelnemers stellen zich voor, vertellen bijvoorbeeld iets over hun toekomstdromen of laten zien wat belangrijk voor ze is. De deelnemers zijn vrij in hoe en op welke manier ze de antwoorden filmen. Als alle onderdelen zijn opgenomen gaan de deelnemers in iMovie de fragmenten mixen en monteren. Zo ontstaat er een mooi persoonlijk videodocument van de groep, of van één persoon (afhankelijk van op welke manier er wordt gemixt).

DocKids Workshop
zo 30 sept 2018 | 14.00 — 16.00 | Lumière zaal 6
Koop je ticket online. (Let op: de plaatsen zijn beperkt!)

DocReads: voorleessessies
Op zo 30/9 om 11.30 & 13.00 zijn er voorleessessies van schrijfster Janny van der Molen uit haar boek ‘Heldinnen’. Op papier hebben vrouwen dezelfde rechten en kansen als mannen, maar in werkelijkheid is dat nog lang niet altijd zo. Daarom is het belangrijk dat meisjes zien hoe andere vrouwen hun dromen waargemaakt hebben of opkomen voor anderen. Zodat zij later zelf ook kunnen bereiken wat ze willen! Van Florence Nightingale tot Malala, van Laura Dekker tot Emma Watson: vijftig inspirerende vrouwen die laten zien dat je als meisje voor niks en niemand onderdoet!

DocReads voorleessessie 1
zo 30 sept 2018 | 11.30 | Lumière zaal 6
Koop je ticket online.

 

DocReads voorleessessie 2
zo 30 sept 2018 | 13.00 | Lumière zaal 6
Koop je ticket online.