Special during Docfest ’18: Under Pressure

In deze special richt Docfest de aandacht op het toelaten van verdriet en de gevolgen van de prestatiemaatschappij. Een combinatieprogramma in samenwerking met Het Verdrietfestival met de docu Over the Limit en op zaterdag 29 september gastpreker Edith Bosch, voormalig topsporter en Olympisch medaillewinnaar.

Verdrietconcert
Een initiatief van regisseur Margreet Sweerts en zangeres Christina Fischer, die een tegenwicht willen bieden aan het ideaalbeeld van de maakbare mens. Zij willen letterlijk ruimte maken voor louterend verdriet. In samenwerking met verschillende partners in Aken en Maastricht stelden zij een programma samen, waarbij iedere partner een bijdrage toevoegt aan het Verdrietfestival. Op elke locatie staat een Verdrietconcert centraal. Een zangeres bezingt verdriet van klassiek tot pop tot kinderliedje. Zij is voorganger in een wonderlijke ceremonie, ondersteund door een jonge performer en een pianist, die het publiek meevoeren naar de bodem van het verdriet. De zon gaat langzaam onder…

Verdrietconcert op zaterdag
za 29 sept 2018 | 18.45
Koop je ticket online.

 

Verdrietconcert op zondag
zo 30 sept 2018 | 18.45
Koop je ticket online.
*Op een geheime locatie (verzamelen in Lumière-lobby).

Edith Bosch
Edith Bosch zal op zaterdag 29 september om 21.00 uur voorafgaand de documentaire Over the Limit, vanuit haar ervaring en kennis haar visie geven op de gevolgen van de prestatiemaatschappij en hoe je daar mee om kunt gaan. Edith is voormalig topsporter. Als judoka haalde zij 3 Olympische medailles, een Wereldtitel en 4 Europese titels. Zij is 1 van de beste vrouwelijke judoka’s die Nederland kent. Na haar topsportcarrière nam Edith deel aan en won zij Expeditie Robinson (2013). In 2016 verscheen haar biografie Expeditie Edith. Het is een passie van Edith om mensen te inspireren en in beweging te krijgen. Edith is vanuit de combinatie topsport en presteren op hoog niveau en gedragswetenschappelijke interesse zich gaan richten op coaching en begeleiding.

Documentaire Over the Limit met aansluitend Q&A met Edith Bosch
zaterdag 29 sept 2018 | 21.00 | Lumière zaal 1
Koop je ticket online.